Høringssvar

MID har indsendt høringssvar til høring over registrering og kontrol af fisk

2024.9.6

Marine Ingredients Denmark har den 6. september 2024 indsendt høringssvar til Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris høring over udkast til bekendtgørelse om registrering og kontrol af oplysninger om fisk, der landes direkte, og fisk, der importeres.

Marine Ingredients Denmark støtter beslutningen om at vælge ISO 17020 Type A-akkreditering som den standard, der skal anvendes til præcis vejning og artssortering af pelagiske arter. Vi mener, at Type A-akkrediteringen, som indebærer en uvildig inspektionsenhed, er det bedste valg for at sikre upartiskhed og minimere interessekonflikter, da inspektionsvirksomhederne er uafhængige af de involverede parter og kun udfører inspektioner. Vi har længe argumenteret for denne tilgang og ønsker at takke ministeriet for det gode samarbejde i forbindelse med denne beslutning.

Det er endvidere vores klare anbefaling, at alle danske havne og opkøbere, hvor der foretages usorterede landinger og opkøbes fra fiskefartøjer, herunder danske-, EU- og tredjelandefiskefartøjer, bør opfylde bekendtgørelsens betingelser for at blive listet som en havn. Dette vil bidrage til at skabe lige konkurrencevilkår samt understøtte level-playing-field, forbedre overvågningen af kvoteforbrug og fremme bæredygtigt fiskeri.

Læs hele høringssvaret her: MID høringssvar Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris høring over udkast til bekendtgørelse om registrering og kontrol af oplysninger om fisk