News & Events

Vores bidrag til fremtidens ingrediensindsats

2022.2.14

Den danske ingrediensbranche er en stærkt innovativ branche, der arbejder målrettet på at producere sundere og mere bæredygtige fødevarer til det danske og det globale marked.  Branchen skaber stor værdi for Danmark med en årlig omsætning på 50 mia. kr. Fiskemel og fiskeolie er værdifulde foderingredienser, og MID sidder med i  Forum for Fremtidens Ingredienser under Fødevarestyrelsen.

Vi har, i selskab med førende ingrediensvirksomheder og forskere, bidraget aktivt til udformningen af en ny række anbefalinger til en markant styrkelse af den danske ingrediensbranches produktion og eksport.

Vi anbefaler konkret, at man tager livtag med EU-reguleringer, der spænder ben for innovation og en optimal udnyttelse af råvarerne, ikke mindst at give mulighed for at producere fiskeolie til humant konsum på de danske anlæg. Det er i høj grad i forbrugernes interesse at kunne købe nordisk fiskeolie af høj kvalitet fra en produktion med fuld sporbarhed og en høj grad af gennemsigtighed. de danske forbrugere

Vi håber, at der nu politisk bliver taget godt imod anbefalingerne.

Læs anbefalingerne her: