News & Events

Forum for Fremtidens Fødevarereksport Anbefalinger – Eksporttaskforce biosolutions, fødevare- og foderingredienser

2022.6.28

 

Vi er partner i Forum for Fødevareklyngens eksport og har deltaget i den særlige Eksporttaskforce for biosolutions, fødevare- og foderingredienser, som netop har offentliggjort sine eksportanbefalinger. Den danske branche for biosolutions, fødevare- og foderingredienser er internationalt orienteret, og er afhængig af, at den globale omsætning kan øges yderligere. Det er derfor helt centralt, at Fødevarestyrelsen råder over de nødvendige ressourcer til at udvikle og styrke fundamentet til at øge eksporten, som er formålet med anbefalingerne her.

Da vi oplever turbulente markeder i disse år, med store udsving i forsyningskæder og afsætningsmuligheder, er det vigtigt at kunne omstille sig og f.eks. være gearet til hurtigt at kunne opsøge nye markeder. Derfor er ingen markeder fravalgt, og nogle af anbefalingerne er i princippet relevante i forhold til alle eksportdestinationer.

Overordnede emner:

– Behov for analyser og viden

– Regulatoriske barrierer

– Styrket branding indsats

– Danske myndighedernes indsats

– Fonde og forskningsprojekter

I kan finde mere informationer om anbefalinger her: Anbefalinger fra Eksporttaskforce biosolutions, fødevare- og foderingredienser.