News

Fabrikkerne holder hjulene i gang i krisetiden

2020.3.25

Hele verden oplever nu en svær tid grundet coronavirussens globale indtræden. På fiskemelsfabrikkerne har man heldigvis mulighed for at fortsætte arbejdet efter indførsel af en række forholdsregler, der skal forhindre smittespredning. Alle samarbejder om at opretholde produktionen med nye regler om bl.a. afstand og afspritning i spil. Fødevareproduktionen er vital i denne tid, hvilket også er grunden til, at landegrænserne ikke lukkes for fødevarer. Fabrikkerne bidrager til, at Danmark og verden ikke også skal stå overfor en fødevarekrise.

Det er også vigtigt for det danske fiskeri, at fiskeriet efter tobis kan påbegyndes 1. april som vanligt. Det sikrer indtjening og beskæftigelse både til vands og til lands i en situation, hvor fiskeriet er presset. Det er derfor yderst vigtigt, at fiskerne kan tage hul på sæsonen, der heldigvis byder på højere kvoter.

“Det er rigtig positivt for os, at kvoten er øget. Det kommer på bagkant af nogle lidt lave kvoter de sidste par år, og fabrikkerne er klar til at modtage og har taget alle de foranstaltninger, der skal til for at sikre både leverandører og ansatte i de her coronatider,” udtaler Marine Ingredients Denmark’s administrerende direktør Anne Mette Bæk til Altinget.

 

Kilder: